Oferta projektowa - projekty technologiczne HACCP.
Zgodnie z Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego każdy podmiot zamierzający prowadzić działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego przed uzyskaniem pozwolenia na budowę zakładu jest zobowiązany sporządzić projekt technologiczny zakładu i przesłać go wraz z wnioskiem o zatwierdzenie Powiatowemu Lekarzowi Weterynarii właściwemu ze względu na planowane miejsce prowadzenia tej działalności. Obowiązek opracowania nowego projektu technologicznego stosuje się także do zmian sposobu użytkowania zakładu lub jego części, w szczególności zakresu i wielkości produkcji lub wyposażenia pomieszczeń produkcyjnych.
Według Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 marca 2013 r. w sprawie wymagań, jakim powinien odpowiadać projekt technologiczny zakładu, w którym ma być prowadzona działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego, projekt powinien zawierać część opisową i część graficzną.
Wychodząc naprzeciw wymogom prawnym pragniemy zaoferować Państwu kompletną pomoc przy opracowaniu projektu technologicznego dla zakładów produkujących i przetwarzających żywność pochodzenia zwierzęcego. Nasz oferta projektowa obejmuje następujące etapy:
- doradztwo technologiczne przy projektowaniu zakładu,
- opracowanie części opisowej i graficznej projektu technologicznego,
- uczestnictwo podczas zatwierdzania dokumentacji przez Powiatowego Lekarza Weterynarii,
- usuwanie potencjalnych niezgodności,